Neem contact op met sound education

Heb je een vraag? Stel hem hier, je krijgt snel antwoord.

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Veel gestelde vragen

Aarzel niet ons te berichten als je nog met vragen zit. Je kan ons altijd rechtstreeks bereiken via info@soundeducation.nl.

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die ons het meest gesteld worden. Goede kans dus dat jouw vraag hier ook tussen staat. Ook een goed idee is ons “open dag” webinar online mee te maken: hier kunnen we het meest duidelijke beeld van een schooljaar laten zien. Je kan eventueel de zoekfunctie hieronder gebruiken. Staat jouw vraag er toch niet bij, dan kun je ons mailen via info@soundeducation.nl of bellen: 06-16112911. We horen graag van je!

1. Hardware en software 

Vraag: welke apparatuur/hardware zijn noodzakelijk om aan de lessen deel te kunnen nemen?

Antwoord:

- Een computer of laptop.
- DAW software (zoals Cubase, Ableton, Logic of Studio One).

Mail bij twijfel even de specificaties van je computer naar info@soundeducation.nl of mail ons voor een aankoopadvies wat betreft een nieuwe computer. Je kan zowel voor een desktop kiezen als voor een laptop, een laptop is optioneel en voor de lessen geen verplichting. Hier zijn wat minimale specificaties waar je op kunt letten:

- veel RAM geheugen, 8 GB RAM is het minimum, liefst 16 GB of meer
- i5 processor of hoger (i7 / i9), minimaal 4 cores
- snelle harde schijf: 7200RPM of hoger, allermooist is natuurlijk een SSD schijf
- bij voorkeur een groot beeldscherm (of tweede beeldscherm bevestigen aan je computer)
- vroeg of laat heb je een geluidskaart nodig als je serieus gaat werken met audio


Vraag: welke software moet ik gebruiken?

Antwoord:  welke software jij kiest is helemaal aan jou. De technieken die je bij ons leert kun je namelijk in al deze programma's toepassen. Dus of je nu Logic, Protools, Ableton, FLstudio, Studio One, Cubase of Reaper kiest, maakt voor het kunnen volgen van de lessen niet uit.  Vooral de user interface van de diverse DAW’s verschillen en dat is een persoonlijke keuze welke jij het prettigst vindt werken. Voor het omgaan met jouw DAW software hebben we overigens gespecialiseerde docenten in huis voor alle bovenstaande programma’s, dus daar voorzien onze lessen ook in.


2. VRAGEN BUITEN LESUREN

Vraag: waar kan ik terecht als ik een vraag heb buiten de lesuren?

Antwoord: iedere week is er zondagavond om 19.30 uur een vragensessie waarbij we nooit gestopt zijn voor alle vragen beantwoord werden! Meestal duren deze sessies 1,5 tot 2 uur. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat jouw vragen niet aan bod komen. Verder kun je op elk moment van de dag of nacht terecht met je vragen op de besloten facebook groep van de klas - je vraag op dit platform wordt meestal diezelfde dag nog beantwoord, maar gegarandeerd binnen 24 uur. Voor zaken rondom de planning van praktijklessen kun je altijd mailen of bellen met Joyce - zij is speciaal in dienst om de planning in goede banen te leiden. Ook zij is 7 dagen per week bereikbaar, mocht er een probleem zijn. Voor persoonlijke kwesties kun je ons 06 nummer bellen (jawel ook s'avonds en in het weekend).


3. Lesinhoud

Vraag: zijn de lessen in het Nederlands?

Antwoord: ja. Ook alle lesmaterialen zijn in de Nederlandse taal. We gaan zaken niet nodeloos gecompliceerd maken, door in Nederland engels te gaan praten. Wel zijn veel audio termen in de engelse taal, deze hanteren we natuurlijk wel.


Vraag: waaruit bestaat het lesmateriaal?

Antwoord: dat kun je op deze pagina terugvinden. Je zult verbaasd staan, geen enkele andere audio opleiding in Nederland, ongeacht prijsklasse, heeft zoveel lesmaterialen als Sound Education. Meer dan 140 uur aan Nederlandstalige masterclasses en 500+ pagina’s aan handouts.



Vraag: leer ik ook de specifieke trucjes die bij mijn muziekstijl horen?

Antwoord: ja. De technieken die je leert, zijn in iedere stijl van toepassing en we hebben een enorm corps van meer dan 50 (!) docenten, waarbij er altijd wel iemand is die aansluit bij jouw stijl. Sterker nog: we zorgen ervoor dat je de stof zo goed begrijpt, dat je deze op je eigen manier gaat toepassen en binnen jouw genre een eigen stijl kunt gaan ontwikkelen. 


Vraag: ik heb al aardig wat voorkennis. Ga ik wel voldoende nieuwe dingen leren bij Sound Education?

Antwoord: alleen de eerste paar lessen zijn gericht op beginners. Al vanaf de vierde les (akoestiek) ga je iedere les een hoop nieuwe technieken leren en inzichten krijgen. Kijk naar de CV van onze docenten: als je hier niets leert, leer je het nergens. Bijna altijd komen mensen die dit soort vragen hadden op mij af, enkele maanden in de opleiding - en vertellen me dat ze voor aanvang dachten dat ze veel verstand van audio hadden, maar dat ze eigenlijk nog niets wisten. Eerlijk gezegd, op kennis van de DAW software na, blijkt vrijwel iedereen een beginner. Zelfs al mixt iemand al 15 jaar hobbymatig, betekent dit meestal dat hij veel foute gewoontes (opgedaan door intuïtie en YouTube filmpjes kijken) weer moet afleren, om vervolgens naar een professionele sound toe te werken. De enige werkelijke voorsprong die “gevorderden” in de praktijk blijken te hebben, is kennis van de DAW software.


Vraag: hoeveel uur per week heb ik nodig voor het huiswerk?

Antwoord: reken op minimaal 4 uur per week praktijkwerk naast de wekelijkse les van drie uur. Indien je vermoed dat je dit moeilijk of niet vrij kunt maken, is het af te raden in te tekenen op deze opleiding. Hier vind je nog een pagina over de studiebelasting. Ieder mens heeft 24 uur, de werkelijke prioriteiten die je zelf stelt in jouw leven kun je opmaken uit de hoeveelheid tijd die je ergens insteekt.


Vraag: ik heb vrijwel geen enkele voorkennis op dit gebied. Kan ik de opleiding volgen?

Zoals je aan ons lesprogramma ziet, beginnen we helemaal aan het begin: wat is geluid? Het is dus geen probleem om blanco in te stappen. In het begin kijk je erg tegen de “gevorderden” op, maar al na een maand of drie zul je tijdens de praktijklessen merken dat ze eigenlijk niet meer weten of kunnen dan jijzelf - alleen op het gebied van DAW software hebben ze dan nog een voorsprong op iemand die blanco is ingestapt. Dit fenomeen, dat we elk jaar weer meemaken bij Sound Education is mogelijk door onze zeer effectieve lesmethode.


 4. Examens en toetsen

Vraag: zijn er verplichte praktijkopdrachten i.v.m. het diploma?

Ja, naast alle praktijklessen en huiswerkopdrachten zijn er gedurende het schooljaar 9 verplichte praktijkopdrachten die voor een cijfer meetellen: Ons vrijstellingenbeleid t.a.v. examen praktijkopdrachten is als volgt: je mag één verplichte praktijkopdracht missen zonder gevolgen. Gebeurt dat vaker, dan geldt het cijfer 3,0. De planning van de praktijkopdrachten is zeer flexibel, zodat het tijdstip nooit een beletsel kan zijn om deze niet te volbrengen. Indien je aannemelijk kan maken dat je sommige onderdelen reeds beheerst, d.m.v. een diploma van een erkende opleiding of aantoonbare werkervaring op hoog niveau, kun je voor sommige onderdelen vrijstelling krijgen. In dat geval ben je ook niet verplicht, de lessen op dat onderwerp te volgen.


Vraag: zijn er schriftelijke toetsen die ik moet afleggen?

Aan het eind van de opleiding is een drie uur durend schriftelijk eindexamen. Indien je dit niet zou halen, zijn er gratis herexamens, net zolang tot je het wel haalt. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Verder zijn er tijdens de opleiding proefexamens die verder niet verplicht zijn en die ook niet meetellen voor het diploma - maar die wel een goede indicatie geven, of je nog op het goede spoor zit.
Vrijstelling: voor mensen die moeite hebben met hun schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is een mondeling eindexamen mogelijk.


5. Diploma

Vraag: wat voor soort diploma ontvang ik?

Het diploma is een instituutsdiploma, omdat Sound Education als part-time opleiding “contacturen” tekort komt om voor een MBO/HBO niveau erkenning in aanmerking te kunnen komen. Vandaar dat wij deze status nooit aangevraagd hebben. Als het belangrijk voor je is dat je een formeel staatsexamen doet, zul je een fulltime opleiding moeten zoeken zoals een ROC, HKU of het Conservatorium. Pas op als je woorden tegenkomt als “HBO niveau” of “MBO niveau” want deze termen mag ieder instituut vrijelijk gebruiken, vreemd genoeg.

Voor alle duidelijkheid, Sound Education valt onder het “kort beroepsonderwijs” en heeft succesvol de CPION Audit doorlopen. Sound Education staat al 9 jaar geregistreerd bij het CRKBO register voor beroepsopleidingen. Vandaar dat we op jouw factuur het 0% BTW tarief mogen hanteren (beroepsonderwijsvrijstelling) en tevens geeft dit de interesante mogelijkheid het lesgeld van Sound Education van jouw inkomstenbelasting af te trekken.


6. Lesrooster, vakanties en lokaties

Vraag: op welke dagen heb ik les?

Antwoord: de lessen worden gegeven op de woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. De praktijklessen kunnen door de deelnemer zelf worden ingeroosterd: de planning hierbij is extreem flexibel aangezien je kan kiezen uit maar liefst 80 verschillende dagdelen (ook in het weekend). Dat is dus nooit een probleem, maar de woensdagavond dien je normaliter wel vrij te kunnen houden.


Vraag: hoe vaak per week zijn er lessen?

Antwoord: normaal gesproken 1 keer in de week. Elke les duurt 3 uur. Soms kan het voorkomen dat er 2 lessen per week zijn. Tijd is je kostbaarste bezit en daar zijn we ons goed van bewust. We dragen er daarom zorg voor dat elke les impact heeft, nieuwe inzichten geeft en je echt verder helpt.


Vraag: zijn er ook vakanties?

Antwoord: we houden de kerst en zomervakantie van gemeente Utrecht aan.


Vraag: wat als ik lessen moet missen vanwege bijvoorbeeld mijn drukke baan?

De colleges en masterclasses kun je terugkijken op het portal van jouw klas. Wat betreft de praktijklessen, het merendeel is privé praktijkles, dus dan kunnen we extreem flexibel zijn met de planning. Joyce zal je in dat geval helpen een nieuwe datum te prikken voor je praktijkles.


Vraag: waar worden de lessen gegeven?

Antwoord: colleges en masterclasses worden gegeven op zalen centrum NDC den Hommel. Bij de praktijklessen kun je kiezen uit maar liefst 16 verschillende commerciële studio’s door het hele land, letterlijk van Groningen tot Roermond. Op deze pagina kun je meer concrete informatie hierover vinden. 


Vraag: wanneer starten de lessen?

Antwoord: ieder jaar in september. De eerstvolgende klas gaat van start op 8 september 2021.


Vraag: hoe lang duurt de opleiding?

Antwoord: 1 jaar - van 8 september 2021 tot 6 september 2022.


Vraag: waar bestaat het examen uit?

Antwoord: het examen bestaat uit een grondig theorie examen van drie uur en daarnaast uit het gemiddelde cijfer van 9 verplichte praktijkopdrachten die je door het jaar heen uitvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mixage en mastering praktijkopdrachten.


7. KLACHTEN

Vraag: stel dat ik als student(e) een klacht heb over de opleiding, hoe gaat dit dan in zijn werk?

Laten we eerst vermelden dat er in het 18 jarig bestaan van Sound Education nog nooit een klacht is ingediend. Maar voor het geval dat, is onze klachtenprocedure is hier te vinden. In grote lijnen gaat dit als volgt. Op je klacht zul je binnen twee weken een reactie ontvangen. Allereerst proberen we de klacht in goede harmonie op te lossen. Je contactpersoon in deze is Ignace Dhont, eigenaar van Sound Education, te bereiken op info@soundeducation.nl / 06-16112911. Mochten beide partijen onverhoopt toch niet tot elkaar komen, dan is Sound Education aangesloten bij een onafhankelijke derde partij: AN-i. Als student(e) heb je de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitkomst van de behandeling van de klacht of anderszins. De beroepsregeling van AN-i onderzoekt als onafhankelijke derde partij jouw beroep en geeft daarover een voor beide partijen bindend advies. Deze beroepsregeling wordt volledig uitgewerkt op de website www.beroepsregeling.nl.

Vraag: wat als ik wil stoppen met de opleiding?

Antwoord: de uitval bij Sound Education is extreem laag (minder dan 3%). Vrijwel altijd is de reden om met de opleiding te stoppen een te drukke baan of ernstige psychiatrische problemen. Daarom raden we ook af, indien je in één van deze categorieën valt, onze opleiding überhaupt te gaan volgen. Met autisme hebben we overigens betere ervaringen, dit blijkt in de praktijk vaak niet voor problemen te zorgen bij het volgen van onze opleiding.


8. Prijs en facturatie

Vraag: wat is de prijs van de opleiding?

Antwoord: het lesgeld bedraagt op dit moment 1872 euro. Bezoek onze webinars (zie onze homepage) om exact te horen wat je voor dat geld krijgt en tevens is er meestal een speciale webinar aanbieding voor degenen die het webinar hebben bijgewoond. Verder zijn de kosten die je maakt voor de opleiding, niet alleen het lesgeld maar ook wat betreft aanschaf van apparatuur aftrekbaar van je inkomstenbelastingen - ook voor particulieren dus! Door op deze manier minder inkomstenbelasting te betalen verdien je een belangrijk deel van het lesgeld weer terug. Tevens ontvang je als Sound Education student(e) over software behoorlijk hoge (35 tot 50%) educatieve kortingen.


Vraag: mijn werk wil (een deel) vergoeden. Kan ik hiervoor een aparte factuur krijgen?

Antwoord: dit is geen enkel probleem. Neem hiervoor even contact op met kantoor (info@soundeducation.nl) of vul het afwijkende factuuradres in op het inschrijfformulier.


9. Inschrijven

Vraag: wat je de minimum leeftijd?

Antwoord: de minimum leeftijd is 18 jaar.


Vraag: is er ook een maximum leeftijd?

Antwoord: de leeftijd in de klas loopt van 18 tot 60+. Wij hanteren dus geen maximum leeftijd. Zolang je maar passie hebt voor audio! We hebben gepensioneerde mensen in de klas gehad die alsnog hun droom waar maakten en dat was heel mooi om te zien. Over het algemeen zijn de studenten bij ons gemiddeld wat ouder dan bij de meeste andere audio opleidingen.


Vraag: tot wanneer kan ik me uiterlijk inschrijven?

Antwoord: alle klassen zijn tot nu toe op voorhand volgeboekt geweest. Laat jezelf echter niet opjagen met het nemen van deze belangrijke beslissing, maar het is dus wel verstandig om voor de maand mei voor jezelf te beslissen, of je deze opleiding wilt gaan volgen.


Vraag: ik wil graag meedoen, hoe kan ik mij inschrijven? 

Antwoord: je vindt hier het inschrijfformulier. Overigens heb je na het inschrijven nog twee weken bedenktijd waarin je zonder opgaaf van reden kunt opzeggen: een simpel mailtje volstaat.


Stond jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact op of stel hem via onderstaand formulier, we horen graag van je. Het is ook altijd een goed idee om een van onze open dagen te bezoeken. De data vind je hier.